Zwangerschapsbegeleiding

Individuele zwangerschapsopvolging

Je kan je zwangerschap laten opvolgen door onze vroedvrouwen. Voor de drie aanbevolen echo's, werken we samen met de gynaecoloog of huisarts van jouw keuze. Wil je echter liever meer naar de gynaecoloog of huisarts, dan kan dat natuurlijk ook. We gaan steeds samen op zoek naar de begeleiding die het beste bij jouw wensen en noden aansluit!

Naast de  medische controles (bloeddruk meten, luisteren naar de harttonen van de baby, urineonderzoek, bloedafname...) nemen we uitgebreid de tijd om te luisteren naar je verhaal, te antwoorden op je vragen en je te begeleiden tijdens de emotionele omwenteling die je doormaakt.

We vinden het fijn dat je kennismaakt met onze praktijk. Tegelijkertijd is continuïteit belangrijk in het belang van een goede zwangerschapsbegeleiding. Daarom zullen de meeste van jouw consultaties doorgaan bij één van de vroedvrouwen, zodat die de zwangerschap van dichtbij goed kan opvolgen.

Praktisch

Tijdens een eerste kennismaking bespreken we uitgebreid hoe we de opvolging van jouw zwangerschap zullen inplannen. In het begin is dat maandelijks, naar het einde van de zwangerschap toe wordt dit frequenter.

Bij de eerste consultatie breng je een kleefbriefje van de mutualiteit mee. Verder breng je steeds je moederboekje mee, zodat we dit kunnen invullen en elke zorgverlener op de hoogte blijft van de evolutie van je zwangerschap.

Wil je graag een kennismakend gesprek? Contacteer ons!

Zwangerschapsbegeleiding in specifieke situaties

Soms is er extra aandacht nodig in de zwangerschap. Denk maar aan zwangerschapsdiabetes, stuitligging,… Ook dan zorgen we voor begeleiding en ondersteuning op maat. 1 van onze vroedvrouwen, Ine Berghman, is referentieverpleegkundige diabetes en staat klaar om jou met de beste zorg te begeleiden.

Als de baby in stuitligging blijft liggen na 34 weken zwangerschap, zijn er bepaalde tips en houdingen die een spontane kering naar hoofdligging kunnen stimuleren. Daarvoor kan je contact opnemen om bijkomende info te bekomen en plannen we vervolgens een afspraak in.

Meer info over deze specifieke situaties? Maak gerust een afspraak