Over ons

Home / Over ons / Ine Berghman

Vroedvrouw Ine Berghman

Hoi, ik ben Ine!

Ik ben een geboren en getogen Izegemnaar! Na mijn opleiding vroedkunde en een leerrijke stage van drie maanden in Zambia, studeerde ik in 2018 af met daarbovenop de VBOV-award voor de meest verdienstelijke vroedvrouw.

Exact zes maanden later startte ik als vroedvrouw aan huis. Mijn stage in Zambia bleek me hier enorm in te ondersteunen. Ik had er geleerd om zelfstandig te werk te gaan en snel info te verwerken en toe te passen in de praktijk. Daar leerde ik ook beseffen welke enorme impact de begeleiding van de vroedvrouw kan betekenen tijdens de arbeid en de bevalling.

Elke ochtend opnieuw vertrek ik met een enthousiast gevoel. Het hele zwangerschaps- en baringsproces fascineert me steeds opnieuw. Ik blijf het bijzonder vinden wanneer ik weer deel uit maak van deze speciale momenten binnen een gezin.

Nog enkele ‘wist-je-datjes’ over mezelf:

  • Sinds 2020 ben ik afgestudeerd als referentievroedvrouw diabetes.
  • In mijn vrije tijd hou ik de website www.blijverwachtenwordtverdriet.be up to date.
  • Ik maak graag verre reizen, vertoef graag onder vrienden, maar geniet evenzeer van een goeie wandeling in een prachtige omgeving.
  • In 2022 mag ik mezelf voetzoolreflexologe noemen voor zwangere dames en baby's
  • Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in traumaverwerking bij baby's en jonge kinderen

Ik kijk er alvast naar uit om jou te ontmoeten en te kunnen begeleiden, samen met mijn supertoffe collega’s. Teamwork makes the dream work! 

Groetjes, Ine.

Ine Berghman