Deconventie vanaf 01 januari 2023

We springen samen met een groep enthousiaste vroedvrouwen mee op de kar om te deconventioneren.

Hoe komen we daar nu bij?

De afgelopen jaren zijn er vanuit het RIZIV geen aanpassingen gebeurd in de tarieven die voorzien zijn per prestatie of consult.

Ook willen we up to date blijven en zorgen bijscholingen, opleidingen ervoor dat we veel investeringen doen.

Doordat we het belangrijk vinden om de medische, praktische en emotionele ondersteuning te kunnen blijven bieden, hebben we een beslissing moeten nemen.

Ofwel kan er minder kwaliteit van zorg gegarandeerd worden en beperkt het consult zich tot 30 minuten, ofwel houden we onze zorg hoog in het vaandel waarbij we tijd en ruimte vrijmaken voor al jullie vragen, wensen, bezorgdheden waarbij een consult 60 minuten duurt.

We willen zorg op maat blijven aanbieden en tevens voor iedereen zodat we kiezen voor deconventie.

Wat betekent dit voor jullie?

- Er wordt 75 % van het RIZIV bedrag verrekend naar de praktijk via de mutualiteit. De praktijk hanteert hiervoor het 3e betalerssysteem.

- Deconventie betekent niet dat de zorg duurder wordt. Het oplegbedrag wordt tijdens het consult of huisbezoek betaald. Maandelijks krijgen jullie via mail een overzicht van de prestaties met tarieven die verrekend werden.

- Deze lijst kan doorgestuurd worden naar de hospitalisatieverzekering die jullie deels of volledig zal terugbetalen. Dit is afhankelijk van de formule in hospitalisatieverzekering die werd gekozen door jullie.

- Ook als je geen hospitalisatieverzekering hebt, laat dit zeker weten. Zo kunnen we een zorg op maat afstemmen.

- Bijkomende informatie kan je ook terugvinden in deze video.

- Wil je extra voorbeelden zien, dan kan je op deze link klikken.