Over ons

Home / Over ons / Tamara Van Overmeire

Vroedvrouw Tamara Van Overmeire

Hoi, ik ben Tamara!

Toen ik als 6-jarige meid op de televisie een bevalling kon zien, vroeg ik aan mijn mama wat dat tafereel was en wat die mevrouw naast het bed allemaal aan het doen was. Vanaf dat moment wist ik mijn roeping en wou ik later als vroedvrouw werken.

Na mijn studies in 1994 kon ik als vroedvrouw in een ziekenhuis werken in verloskamer – materniteit en neonatologie om zo ervaring op te doen. Daarnaast ben ik in 2010 afgestudeerd als lactatiekundige IBCLC.

Zelf had ik het geluk om vier keer te bevallen van prachtjongens Cobe, Luca, Rune en Noah. Ze zijn voor mij een verrijking in mijn ZIJN en zorgen dat ik blijvend flexibel ben en kan loslaten wanneer het nodig is.

In 2016 heb ik de sprong gewaagd om het ziekenhuis vaarwel te zeggen en mee op stap te gaan met zwangere koppels die de droom van een gezin willen waarmaken. Dit geeft me tot op de dag van vandaag een grote voldoening waardoor ik elke dag met een stralende glimlach start. Doorheen de jaren blijf ik verwonderd over de kracht en de weerbaarheid van het vrouwelijke lichaam.

Voor mij staan veiligheid en geborgenheid op de eerste plaats. Als vroedvrouw wil ik jou optimaal begeleiden in een unieke periode in je leven. Ook als het niet altijd verloopt zoals verwacht, wil ik er voor je zijn. Ik kijk er naar uit om jou en je partner te leren kennen.

Veel liefs, Tamara

Enkele wist-je-datjes :

  • ik sta graag vroeg op om in stilte te genieten van een heerlijk kopje koffie
  • sinds 2020 ben ik Hypnobirthing docente
  • de cirkel is voor mij rond sinds ik de opleiding tot closing-the-bones volgde in 2024 om als mama een afsluiter aan te bieden na een intense periode van zwanger zijn en bevallen
  • een actieve vakantie naar onbekende streken kan me altijd bekoren
Tamara Van Overmeire