Over ons

Home / Over ons / Laura Sabbe

Psycholoog Laura Sabbe

Hoi, ik ben Laura.

Ik groeide op tussen 2 werelden en behaalde in de VS mijn diploma’s in de geestelijke gezondheidszorg. 

Ik werkte als Mental Health Counselor in de VS en in België met een diverse waaier van mensen met heel uiteenlopende zorgvragen. 

In 2022 maakte ik de beslissing om me volledig toe te leggen op mijn passie voor de perinatale periode. 

Deze periode brengt heel wat veranderingen met zich mee. Het is een ware mentale, emotionele, hormonale, neurologische, fysieke en levensstijl revolutie. Zelfs als alles vlot gaat, kunnen deze veranderingen overweldigend aanvoelen. En als bepaalde dingen niet volgens de verwachtingen verlopen, kunnen we ons enorm kwetsbaar voelen. 

Je kan bij mij terecht met angsten, twijfels, depressieve gevoelens, trauma, teleurstelling, schaamte- en schuldgevoelens, boosheid, indringende gedachten en verdriet. Ik specialiseer me in perinatale (trauma-) therapie en gebruik lichaamsgerichte technieken om lichaam en geest te ondersteunen.

Tijdens mijn eerste zwangerschap 12 jaar geleden, ervaarde ik zelf hoe cruciaal het is om voldoende ondersteuning te hebben. 

Mijn wens is dat alle ouders zich gerespecteerd en gedragen voelen tijdens deze ingrijpende levensfase. 

Ik ben dus enorm enthousiast om nu ook samen te werken met de vroedvrouwen van Aesem, van wie we zo’n warme topzorg mochten ontvangen vóór, tijdens en na de geboorte van onze jongste dochter. 

Meer info kan je vinden op : https://www.deopen-baring.com/Laura Sabbe