Vroedvrouw Gwendolien Vilez

Hoi, ik ben Gwendolien!

Samen met mijn partner woon ik in Ardooie. In 2014 studeerde ik af als vroedvrouw aan de Hogeschool VIVES te Kortrijk.

Ik heb 4 jaar als vroedvrouw gewerkt in het AZ Sint-Lucas in Gent op de diensten materniteit, verloskwartier en neonatologie. Daarnaast werkte ik ook al als zelfstandig vroedvrouw in bijberoep. Aangezien het bleef kriebelen om koppels in een fysiologische omgeving te begeleiden, werd ik in 2019 zelfstandig in hoofdberoep. Ik ben dan ook enorm enthousiast om met 4 fantastische collega’s in een groepspraktijk samen te kunnen werken!

Ik vind het belangrijk om me te blijven bijscholen, zodat ik steeds kan blijven groeien. In 2017 behaalde ik het diploma van lactatiekundige aan de Arteveldehogeschool in Gent. Het geeft me voldoening om (moeilijke) borstvoedingssituaties te begeleiden en samen naar een oplossing te zoeken.

Ik kan echt zeggen dat ik mijn droomjob gevonden heb. Vroedvrouw ben ik met hart en ziel! Ik vind het fantastisch om koppels te begeleiden voor, tijdens en na een wonderbaarlijk moment in hun leven. Elke dag opnieuw voel ik mij enorm dankbaar om deel te mogen uitmaken van zo’n bijzondere periode.

Nog wat “wist-je-datjes” over mezelf:

  • Sinds 2020 heb ik de opleiding preconceptiezorg voltooid
  • Naast mijn job als vroedvrouw heb ik nog een passie: toneelspelen!
  • Mijn guilty pleasure is salted caramel.
  • Ik heb een zwak voor schattige puppy’s.

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen leren kennen en begeleiden!

Lieve groetjes, Gwendolien

Contacteer mij