Aanbod

Home / Aanbod / Stuitconsult
Voor de bevalling

Stuitconsult

Tijdens het stuitconsult doen we samen een serie oefeningen vanuit Spinning Babies methode, rebozo en gebruik van Moxa. 

De combinatie van deze handelingen zorgt voor meer ontspanning, ruimte en beweging zodat jouw baby makkelijker kan draaien.​ 

Door moxa therapie is de kans 75% groter dat je op een natuurlijke manier kan bevallen. 

Je kunt het beste starten met de oefeningen en de moxa zodra je weet dat jouw kindje in stuit of dwars ligt en je rond de  34 weken zwanger bent. 

Wat is moxa? 

 Moxa therapie is een onderdeel van acupunctuur en de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).  Moxa is een kruid, de Nederlandse benaming is bijvoetkruid.  

In de moxa therapie wordt gewerkt met een moxastick en wordt acupunctuurpunt Blaas 67 op het lichaam behandeld door de moxastick er dichtbij te houden. 

Het acupunctuurpunt wordt hiermee verwarmd. Volgens de TCG komt er een verwarmende energie in het kleine bekken als je Blaas 67 verwarmt. 

De verwarmende energie in het kleine bekken zorgt voor beweging in de  baarmoeder. Door de beweging wordt de baby ook beweeglijk en gaat hij/zij draaien. 

Volgens de Westerse geneeskunde wordt door moxa therapie de baarmoeder beter doorbloedt. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat het kindje spontaan draait. 

Bovendien stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier en de hormonen die de bijnier produceert, beïnvloeden het spierweefsel van de baarmoeder. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk kunnen draaien. 

 Voordelen van moxa therapie bij stuitligging 

De behandeling is pijnloos en veilig voor jou en jouw kindje. 

Er wordt een spontane draaiing uitgelokt. 

De behandeling is niet belastend voor jou. 

De uitwendige versie die een gynaecoloog uitvoert in de 36e week kan wel belastend zijn. Er zijn geen bijwerkingen bekend. 

In 75% van de gevallen draait een kindje spontaan in de baarmoeder, mits de behandeling tussen de 34e en de 36e week van de zwangerschap is uitgevoerd. 

De behandeling is zeer eenvoudig thuis uit te voeren met behulp van een partner. 

Moxa, wetenschappelijk bewezen 

Door moxa therapie wordt de kans dat jouw kindje spontaan draait vergroot van 50% naar 75%. Dit is wetenschappelijk aangetoond. 

In het kort 

Geschikt vanaf 34 weken zwangerschap 

Veilig voor moeder en kindje 

75% kans op natuurlijke draaiing Wetenschappelijk bewezen